Lies Vester

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom op mijn website.

 

Hieronder iets over mijn teken- en schilder ‘carriėre’.

Ik heb mijn hele leven al getekend. In de jaren 90 heb ik in St. Gillis-Waas, België,  waar ik toen woonde, 4 jaar deeltijds tekenonderwijs gevolgd (8 uur p/week). Na onze verhuizing naar Noordwijk in 2001 heb ik 2 jaar les genomen bij de Nieuwe Kunstschool in Oegstgeest, waar ik veel vrijer ben gaan werken.

 

Tijdens een nieuwe woonperiode in België, van 2002 tot en met 2006, heb ik mij weer aangemeld bij het Belgische deeltijds kunstonderwijs, nu bij de Academie voor Beeldende Kunsten St. Michiel in Brasschaat, waar ik pas echt  met schilderen ben begonnen. Ik heb daar mijn Getuigschrift van de Hogere Graad behaald in 2006.

 

Nadat wij weer terug naar Noordwijk waren verhuisd heb ik mij in 2007 aan kunnen sluiten bij de Stichting Kunstenaarscollectief Noordwijk. Na 7 jaar in collectief verband in mijn atelier op het Vuurtorenplein te hebben gewerkt, werden de ateliers aldaar opgeheven. Sindsdien heb ik mijn atelier aan huis, ook aan het Vuurtorenplein te Noordwijk.

 

Inmiddels heb ik een aantal exposities gehad, in Noordwijk, Leiden, Vlaardingen, Voorhout, Sassenheim, Leiderdorp, Rotterdam en Apeldoorn, die goed werden ontvangen. Ook verkoop ik af en toe werk, en schilder in opdracht. Sinds 2016 heb ik mij aangesloten bij  STICHTING DE LEIDSCHE MONDIALEN in Leiden. Dit collectief bestaat uit ongeveer 25 mensen die zich met kunst bezighouden en gezamenlijk meer hopen te bereiken dan alleen, o.a. op het gebied van PR, exposeren en verkoop.

 

Mijn schilderinteresse vertaalt zich in 2 richtingen: het schilderen van portretten van kinderen, volwassenen en dieren. Wat mij het meest boeit aan het maken van een goed portret (meestal van een foto), is het feit dat je door te schilderen die mens, dat kind, die hond intens leert ‘kennen’. Door goed te kijken verken je je model tot in zijn poriën. Als ik dat goed op het doek weet te ‘vangen’ ben ik gelukkig.

 

 

 

 

Mijn ‘vrije’ werk is een ander verhaal. Meestal zet ik contrasterende kleurvlakken op, op grote doeken. Die laat ik drogen waarna ik met een pen of oilbar lijnen ga trekken totdat het gehele doek ‘betekend’ is. Ik denk niet na bij het tekenen en laat mijn hand het werk doen. Daarna ga ik waar mogelijk fantasiefiguren vormen. Vogels, vissen, gezichten, ballerina’s, konijnen, borsten zijn terugkomende vormen. Vervolgens ga ik het geheel ‘ inkleuren’, laag over laag, afwisselend ruw en precies. Ik ga zo lang door totdat het werk spanning krijgt en interessant wordt. Mooi hoeft niet per se, het moet aanspreken, boeien.

Mijn werk lijkt wat op Cobra. Het is een avontuur om te doen.

 

Lente 012

Klik, voor een overzicht van mijn exposities:

 

> EXPOSITIES <

 

Home   |   Werk   |   Over Lies Vester   |   Nieuws   |   Contact